Фейки рф про «брудну бомбу»: МАГАТЕ направить місію в Україну

Фейки рф про «брудну бомбу»: МАГАТЕ направить місію в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати брехню рф про «брудну бомбу».

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

"У розмові з гендиректором Рафаелем Гроссі я офіційно запросив МАГАТЕ негайно надіслати експертів на мирні об’єкти в Україні, які рф брехливо описує як місця розробки «брудної бомби». Він погодився. На відміну від росії, Україна була і залишається прозорою. Нам немає чого ховати", - написав Кулеба.

Читайте також: Українські ядерні об’єкти і сьогодні відкриті для МАГАТЕ - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви росії про нібито використання Україною "брудної бомби" свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-