Українські ядерні об’єкти і сьогодні відкриті для МАГАТЕ - Резніков

Українські ядерні об’єкти і сьогодні відкриті для МАГАТЕ - Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков на тлі російського шантажу "брудною бомбою" заявляє, що українські ядерні об’єкти і сьогодні відкриті для міжнародних організацій, зокрема МАГАТЕ.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у Фейсбуці.

Як зазначив Резніков, "на воре шапка горит". Сьогодні російська федерація на високому міжнародному рівні надала офіційну ілюстрацію для цього прислів’я. Брехня щодо "брудної бомби", яку начебто готується застосувати Україна, – це елемент вже звичної кремлівської тактики. Коли російські злочинці намагаються превентивно звинуватити у своєму злочині жертву агресії".

За його словами, з 2014 року це було вже неодноразово. Після 24 лютого росія відкрито погрожує застосуванням ядерної зброї. Навесні вона свідомо провокувала катастрофу на Чорнобильській АЕС, а зараз шантажує світ катастрофою на Запорізькій АЕС. Її ракети створюють небезпеку для інших атомних об’єктів України.

Резніков підкреслив, що, на відміну від москви, Україна завжди була надзвичайно відповідальною у питаннях ядерної безпеки. Українські ядерні об’єкти і сьогодні відкриті для МАГАТЕ. "Пересвідчитись у тому, що російські заяви є маячнею, елементарно", - зауважив міністр оборони.

"Найкращою відповіддю на російські закиди мають стати рішучі кроки щодо посилення тиску на злочинний терористичний режим у москві, а також активна допомога Україні засобами, які дозволять швидше очистити нашу землю від пошесті. Щоб ні в кого навіть думки не було вчинити ядерний злочин у Європі", - наголосив Резніков.

Він додав, що ставлення до землі в Україні завжди було особливим. "Сьогодні по реакції наших воїнів і усіх наших людей я бачу, як щиро вони прагнуть звільнити українську землю від російського бруду. Від снарядів, залишків техніки, сміття, яке лишають по собі російські орди. Це навіть не військова – це ментальна потреба. Тому навіть теоретично уявити, ніби Україна здатна вдіяти щось, що може спричинити тривале забруднення нашої землі, неможливо. Це нонсенс", - підкреслив очільник Міноборони.

Читайте також: Переговорів із росією не буде, брудний шантаж є дуже примітивним - ОП

Він висловив вдячність партнерам, які адекватно сприймають цю "небезпечну російську балаканину".

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Читайте також: Кулеба - про заяви щодо «брудної бомби»: росія часто звинувачує інших у тому, що планує сама

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви росії про нібито використання Україною "брудної бомби" свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-