Міністри країн НАТО вже сприймають Україну як східний щит для всієї Європи - Резніков

Міністри країн НАТО вже сприймають Україну як східний щит для всієї Європи - Резніков

Укрінформ
Міністри країн-членів НАТО вже сприймають Україну як східний щит для всієї Європи 

Про це сьогодні вранці під час зустрічі з українськими журналістами заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри мені кажуть – ви не уявляєте, який у нас зараз рівень підтримки України, він знову просто «зашкалює», всі нам кажуть - їдеш на Рамштайн, - підтримай Україну - тобто, від них люди це вимагають», - зауважив український урядовець.

Читайте також: ППО для України буде головним питанням на «Рамштайні» та засіданні НАТО - Резніков

Він відзначив, що російський агресор також є своєрідним «спонсором» міжнародної солідарності з Україною - щойно емоційна хвиля на у західних країнах щодо подій в Україні починає заспокоюватися, росіяни «підкидають» якесь нове звірство. Так було після жахливих подій в Бучі та в Ізюмі, так сталося після масованого ракетного обстрілу всієї України, коли за два дні було випущено 120 «калібрів», «іскандерів», «шахідів» та усього іншого. Ці удари, за словами міністра, вивели підтримку України світом на новий рівень.

«Вчора я чув промови і у кожній – Олексію, передай українцям, ми пишаємося вами, ви нас надихаєте, ми вражені, ми вам дякую. І кожного разу звучать базові речі. Перше – ви ведете війну не лише за себе, але й за нас і за весь демократичний світ - і це не пафос, це слова кожного з міністрів. Друга теза – ми запевняємо, що будемо з вами до кінця, скільки б це не було потрібно часу, на коротку, на середню та на довгу перспективу», - сказав Резніков.

Читайте також: «Рамштайн-6» пройшов для України на «відмінно». Саміт G7 – теж

Він повідомив, що під час цих зустрічей обговорювалося постачання Україні необхідних систем озброєння, але також – розвитку промислового виробництва зброї, боєприпасів, нових систем, які потребує Україна.

«Тобто, вони міркують вперед на шість, вісім, на дванадцять місяців - незалежно від того, коли завершиться ця війна нашою перемогою, вони розуміють, що потрібно буде посилювати оборону України. Вони вже сприймають мій аргумент, що Україна - це східний щит для всієї Європи», - сказав український міністр.

Він висловив глибоке задоволення зустрічами в рамках Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони та з колегами та начальниками штабів в форматі Рамштайну. За його словами, такі зустрічі, зокрема, наближають Україну до досягнення мети щодо членства в НАТО.

Читайте також: Комплекс ППО IRIS-T вже в Україні - Резніков

«Це демократичні країни демократичного світу, тож наша заявка на членство в НАТО підлягає обговоренню. Звісно, це відбудеться не сьогодні і не зараз, але… Дискусія вже триває, і вона дуже цікава, особливо в кулуарах. Міністри кажуть - якщо на Мадридському саміті визначено, що головною загрозою для країн НАТО є росія, а сьогодні Україна демонструє усьому світу, що вона має найкращу експертизу у протистоянні російській армії, у її стримуванні, та вже її перемагає - які ще додаткові аргументи потрібні щодо прийняття України в НАТО? Це, зрозуміло, кулуарні розмови, але саме так тчеться тканина майбутнього рішення», - зауважив міністр оборони.

Як повідомлялося, 12-13 жовтня у Брюсселі відбувається засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони. Вчора відбулася зустріч Контактної групи по Україні під егідою США (Рамштайн) за участі міністра оборони України Олексія Резнікова.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-