путінська війна повинна бути зупинена - прем’єр-міністр Нідерландів

путінська війна повинна бути зупинена - прем’єр-міністр Нідерландів

Укрінформ
росія є країною-агресором, путінська війна повинна бути зупинена.

Про це у виступі на Генасамблеї ООН заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“путінська війна повинна бути зупинена... ті, хто, як і раніше, вичікують і не зробив вибір, то зараз повинні зробити вибір”, - сказав він.

Читайте також: Рютте: Часткова мобілізація, як і заклики до «референдумів» - ознаки паніки в кремлі

Рютте також наголосив, що ніхто не погрожував народу росії, і не вторгався в росію.

“Народ України хотів лише жити у мирі, вирішувати свою власну долю. Повторю, що тут лише один агресор, і це росія. Дуже довго ми вважали, що це просто слова, коли путін казав, що розпад радянського союзу був найбільшою геополітичною катастрофою. Озираючись назад, ми всі повинні були прислухатися до його слів, бо вони відображають небезпечний погляд на світ. Він не зупиниться в Україні, якщо ми його не зупинимо зараз”, - наголосив він.

За словами прем'єра Нідерландів, йдеться не лише про війну в Україні, а про право суверенного народу обирати свій шлях.

“Це про їхню та нашу свободу, і тому ця війна стосується нашого спільного майбутнього”, - підкреслив Рютте.

Читайте також: Рютте та Шольц обговорили подальшу підтримку України

Він також закликав бути єдиними та рішучими для того, щоб зупинити цю неспровоковану війну.

“Український народ виборює свою свободу крок за кроком. Я захоплююсь досягненнями України на полі бою. Україна виграє і це показує, що наша військова допомога працює і це мотивація для нас робити ще більше”, - сказав Рютте.

Глава уряду Нідерландів запевнив, що його країна продовжуватиме підтримувати Україну.

Він також сказав, що відновлення України та досягнення справедливості для тих, хто через війну постраждав від сексуального насильства до депортації, тортур та вбивств, дуже важливе.

“Ми знаємо з досвіду, що забезпечення міжнародної справедливості є довгий та складний процес. Вже понад вісім років ми намагаємося притягнути до відповідальності причетних за збиття літака МН17. Я вдячний за підтримку Україні та багатьом іншим країнам у нашій боротьбі за справедливість для 298 жертв і їхніх сімей. Я обіцяю вам, що Нідерланди продовжуватимуть працювати для забезпечення справедливості для України”, - наголосив Рютте.

Читайте також: МН17: росія створила тисячі фейків про збиття літака і досі їх поширює

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що наказ про часткову мобілізацію в росії - це ознака паніки в кремлі.

президент рф путін у спеціальному відеозверненні заявив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочиналися з 21 вересня. міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що наразі часткова мобілізація передбачає призов 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-