Рютте: Часткова мобілізація, як і заклики до «референдумів» - ознаки паніки в кремлі

Рютте: Часткова мобілізація, як і заклики до «референдумів» - ознаки паніки в кремлі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що наказ про часткову мобілізацію в росії - це ознака паніки в кремлі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Мобілізація, заклики до "референдумів" - усе це ознака паніки. Його риторику щодо ядерної зброї ми вже чули багато разів раніше. Я б порадив зберігати спокій”, - сказав Рютте.

Читайте також: Нідерланди віддані військовій підтримці України, вона має право захищатися - король Віллем-Олександр

Як повідомляв Укрінформ, президент путін у спеціальному відеозверненні заявив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що наразі часткова мобілізація передбачає призов 300 тисяч резервістів.

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-