путін підписав указ про часткову мобілізацію в росії

путін підписав указ про часткову мобілізацію в росії

Доповнено
Укрінформ
Президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

За словами путіна, часткова мобілізація оголошується з моменту його звернення, тобто з 21 вересня.

Він переконує, що призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які перебувають у запасі насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Читайте також: Денисенко: Саміт ШОС став для путіна провальним - першу скрипку зіграв Китай

путін сказав, що призвані на військову службу перед відправленням у частини проходитимуть додаткову військову підготовку.

Він також заявив, що росія визнає результати «референдумів» про «приєднання до росії», які вирішили провести ватажки «л/днр» та колаборанти в Херсонській і Запорізькій областях.

Слідом за цим путін звинуватив Захід у ядерних загрозах росії і заявив, що рф захищатиме свою територіальну цілісність «усіма наявними у нас засобами». Він також наголосив, що це, за його словами, «не блеф».

До ухвалення згаданого указу воєнні дії в Україні, які законодавчо заборонено було називати "війною", називалися в росії "спеціальною військовою операцією", мобілізації не було. Було лише ухвалено закон, який дозволяв уряду вживати спеціальних заходів в економіці під час проведення операцій за кордоном. путін підписав його 14 липня.

Як повідомлялося, напередодні ватажки «л/днр» та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили «референдуми» та призначили їх на 23-27 вересня.

Читайте також: СКУ закликав світ засудити фейкові референдуми путіна

Міністерство закордонних справ України заявило, що «референдуми» не матимуть жодних юридичних наслідків, і закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір росії провести протиправне голосування, запровадити нові санкції та визнати її державою-спонсором тероризму.

Лідери західних країн вже заявили, що результати фейкових референдумів не визнають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-