Денисенко: Саміт ШОС став для путіна провальним - першу скрипку зіграв Китай

Денисенко: Саміт ШОС став для путіна провальним - першу скрипку зіграв Китай

Укрінформ
Для президента рф володимира путіна 22-й саміт глав держав Шанхайської організації співробітництва (ШОС) став провальним.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Саміт Шанхайської організації (співробітництва – ред.) – це справді був абсолютно провальний саміт для путіна. Там першу скрипку грав Китай, і Китай повністю на цей момент контролює де-факто цю організацію в економічному плані», - сказав він.

У свою чергу Денисенко висловив думку, що секретар ради безпеки рф ніколай патрушев їздив до Китаю на консультації та попереджав про те, що росіяни планують зробити «референдуми» на тимчасово захоплених в Україні територіях, а також зондував ситуацію, як на це реагуватиме Китай.

«Тобто, судячи з усього, Китай займе вичікувальну позицію, буде говорити про те, що він за територіальну цілісність України, але не більше того», - вважає експерт.

На його переконання, у російських елітах уже відбувся певний бунт.

«І те, що вчора путін не вийшов на пресконференцію, те, що він учора відклав свій виступ як мінімум до сьогоднішнього ранку, говорить про те, що багато в чому для нього самого настільки швидкий розвиток подій був несподіванкою. Тобто, ми можемо констатувати наразі, що путіна по суті оточило його оточення, вибачте за тавтологію, яке нав'язує йому більш агресивну політику», - уточнив він.

Читайте також: путін підписав указ про часткову мобілізацію в росії

Радник глави МВС зазначив, що, судячи з усього, у подальшому буде невелика мобілізація у рф, що росіяни будуть думати, перекидати чи не перекидати строковиків на територію України, і що росіяни будуть максимально прискорювати процес «референдумів», вважаючи, що надалі це спростить їм можливості для торгу із Заходом.

На його думку, росіяни таким чином піднімають ставки, і казатимуть про те, що якщо наші західні партнери почнуть давати зброю в Україну, то буде ядерна війна. «Але її не буде», - сказав Денисенко.

Читайте також: «Референдуми» на окупованих територіях України не будуть визнані – зустріч Шольца і Ердогана

Як повідомлялося, 16 вересня Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зустрівся з президентом росії володимиром путіним у рамках 22-го саміту глав держав Шанхайської організації співробітництва.

Зі свого боку Ердоган розповів про домовленості по обміну військовополоненими між рф і Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-