Ердоган заявив, що Україна та рф домовилися про обмін 200 полоненими

Ердоган заявив, що Україна та рф домовилися про обмін 200 полоненими

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Україна та росія досягли домовленості про обмін 200 полоненими.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв’ю PBS NewsHour.

«В Узбекистані я зустрівся з президентом путіним, і ми провели з ним дуже широкі дискусії. І він фактично показав мені, що готовий завершити з цією (війною - ред.) якомога швидше. Це було моє враження, тому що те, як зараз йдуть справи, досить проблематично. За домовленістю сторін (України та рф – ред.) буде обміняно 200 полонених. Думаю, буде зроблено значний крок вперед», - сказав Ердоган.

За його словами, коли в Україні буде встановлено мир, то питання повернення земель, на які вторглися російські війська, стане дуже важливим.

«Землі, на які було здійснено вторгнення, будуть повернуті Україні», - наголосив Ердоган.

Президент Туреччини також заявив, що звертався до путіна з 2014 року повернути Крим його законним власникам, проте досі жодного кроку вперед не було зроблено в цьому питанні.

«Ми просили його (путіна – ред.) повернути Крим його законним власникам. Це водночас і наші нащадки, і люди, які там живуть. Це те, про що ми завжди говорили. Але з того часу, на жаль, не було зроблено жодного кроку вперед», - сказав Ердоган.

Читайте також: Зеленський обговорив з очільником УЄФА звільнення полонених спортсменів

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Ердоган зустрівся з путіним у рамках 22-го саміті глав держав Шанхайської організації співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-