МН17: росія створила тисячі фейків про збиття літака і досі їх поширює

МН17: росія створила тисячі фейків про збиття літака і досі їх поширює

Укрінформ
росія вже багато років поширює дезінформацію щодо збиття рейсу МН17, але європейська громадськість це усвідомлює і покладається на рішення судових інституцій, а не на російську брехню.

Про це заявив голова Фонду «Авіакатастрофа» рейсу МН17 Піт Плуг на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська дезінформація щодо збиття рейсу МН17 продовжується вже багато років. У перші дні після катастрофи були сотні, тисячі хибних повідомлень, поширюваних фабриками тролів. Це триває й досі. Мені здається, що увесь світ, за винятком росії, усвідомлює це. Я читаю всі ці «новини», ці твіти, цю дезінформацію, але мені тепер це байдуже. Незалежний суд у Гаазі і Європейський суд з прав людини мають ухвалити рішення. Ми покладаємося на ці організації, а не на росію», - сказав Плуг.

Читайте також: Річниця трагедії MH17: у центрі Амстердама закликали покарати росію за злочини в Україні

За його словами, саме суд має надати відповіді на запитання, чий це був «Бук», звідки він узявся та чи винні четверо підозрюваних.

«Ми очікуємо відповідей на ці питання, а також хочемо знати, хто зрештою остаточно відповідальний за надання цієї системи і хто натиснув на спусковий механізм. На ці питання відповіді ще немає. Розслідування триває, і воно дуже складне», - зазначив голова Фонду «Авіакатастрофа» рейсу МН17.

Читайте також: Зеленський про трагедію рейсу MH17: рф продовжує сіяти горе на українській землі

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-