Рютте та Шольц обговорили подальшу підтримку України

Рютте та Шольц обговорили подальшу підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові в понеділок обговорили подальшу військову підтримку України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твітер Рютте.

“Ми вітаємо останні воєнні успіхи України. Вони показують, що міжнародна військова підтримка працює. Ми домовилися, що продовжуватимемо нашу підтримку, в тому числі через нідерландсько-німецьку військову співпрацю щодо війни в Україні”, - написав він.

А ще зазначив, що також обговорили заходи щодо подолання енергетичної кризи в Європі.

Читайте також: Шольц не планує говорити у Нью-Йорку про танки для України

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина вирішила дати Україні більше РСЗВ, коли побачила їхню ефективність. Берлін постачає Україні необхідні озброєння, але продовжує відмовляти в поставках бойових машини піхоти і бойових танків з метою уникнення протистояння між НАТО і рф.

Свою позицію канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив у суботньому інтерв’ю Німецькому радіо (Deutschlandfunk). Він запевнив, що завжди буде «розсудливим» і не прийматиме рішень без узгоджень із союзниками. Водночас політик визнав, що «немає незмінних істин», і зараз робиться те, «що має сенс на цей час».

Канцлер нагадав, що Німеччина розпочала з поставок зброї, яка була відразу доступна, а потім постійно розширювала перелік. ФРН, за словами канцлера, робить «дуже багато, а саме те, що призвело до того, що ситуація змінилася у військовому плані». Він уточнив, що йдеться, зокрема, про спільні з Нідерландами поставки самохідних гаубиць, високоефективної зброї, «мабуть, найсучаснішої, яка використовувалася в цій битві (на сході)». Лише три держави - Велика Британія, США та Німеччина - поставили реактивні системи залпового вогню, які також впливають на результати ЗСУ.

Фото: Mark Rutte, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-