Рада асоціації ЄС-Україна відбудеться 5 вересня

Рада асоціації ЄС-Україна відбудеться 5 вересня

Укрінформ
Зустріч у форматі Ради асоціації ЄС-Україна відбудеться у Брюсселі 5 вересня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської ради.

«Восьма зустріч Ради ЄС-Україна відбудеться у Брюсселі 5 вересня. Під час зустрічі головуватиме Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель очолить делегацію ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до порядку денного Ради асоціації ЄС-Україна включені питання двосторонніх відносин, зокрема, імплементація Угоди про асоціацію. Сторони обговорять також підтримку, яку ЄС надає Україні з початку агресивної війни росії, та зусилля із реалізації заявки України на членство в ЄС.

В ході зустрічі відбудеться сесія з обмеженим доступом, в ході якої представники ЄС й України обміняються поглядами на поточну ситуацію, що пов’язана із агресивною війною росії проти України, а також розглянуть інші глобальні та регіональні питання.

Читайте також: ВР до кінця року ухвалить необхідні для початку переговорів про вступ у ЄС закони – Стефанчук

Як повідомлялося, Боррель заявляв, що в ЄС працюють над тим, щоб скористатися можливостями Ради асоціації і надати поштовх європейській перспективі для України шляхом імплементації необхідних реформ.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-