ВР до кінця року ухвалить необхідні для початку переговорів про вступ у ЄС закони – Стефанчук

ВР до кінця року ухвалить необхідні для початку переговорів про вступ у ЄС закони – Стефанчук

Укрінформ
Верховна Рада до кінця нинішнього року ухвалить усі закони, необхідні для старту переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«До кінця року парламент ухвалить необхідні закони, потрібні для старту переговорів про вступ до Євросоюзу. Основна активність по євроінтеграційному трекові у сесійній залі розпочнеться у вересні. Ми чітко знаємо, як нам виконати ті сім вимог, які отримала Україна майже місяць тому», – зазначив спікер.

За його словами, ВР готує необхідний перелік законопроєктів. Зокрема, ідеться про реформу Конституційного Суду, а саме – запровадження конкурсної системи добору.

«Ми повинні інтегрувати міжнародні стандарти у питанні боротьби з відмиванням коштів, внести зміни у закон про олігархів тощо», – додав Стефанчук.

Він підкреслив, що парламент перебуває у тісній співпраці з Офіс Президента, Кабінетом Міністрів і парламентами європейських країн. «Що важливо для Верховної Ради України? Потім не переголосовувати. Якість — на першому місці. Дієвість — іде слідом. Реформи на папері нікому не потрібні», – наголосив Голова ВР.

Читайте також: У Раді визначили чотири найважливіші компоненти для подальшої євроінтеграції України

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Віцепрем’єр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що статус кандидата в члени ЄС для України Європейською радою наданий без умов, проте виконання попередніх семи рекомендацій Європейської комісії необхідні для початку переговорів щодо повноправного членства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-