Рішення про статус кандидата зміцнить Україну та ЄС - голова Європарламенту

Рішення про статус кандидата зміцнить Україну та ЄС - голова Європарламенту

Укрінформ
Європейський парламент наполегливо виступав за відкриття європейської перспективи для України і впевнений, що рішення надати їй статус країни-кандидата на входження до ЄС зміцнить як саму Україну, так і Європейський Союз.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками участі у зустрічі глав держав та урядів ЄС заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не будемо повертатися до світу, що існував до 24 лютого. Ми будемо рухатися лише вперед до Європи, що цінує свої геополітичні та безпекові інтереси. Якщо колись і прийде час для того, щоб було більше Європи, – зараз саме той момент. Рішення надати Україні статус кандидата є вірним, воно зміцнить Україну та зміцнить Європу. Це рішення – про (розвиток – ред.) свободи й демократії, і воно ставить нас на вірну сторону історії», - зазначила президент Європейського парламенту.

Читайте також: Саміт ЄС із Західними Балканами завершився без прогресу - ЗМІ

Вона зауважила, що рішення надати європейську перспективу Україні, Молдові та Грузії стане історичним. Європейський парламент був серед перших, хто наполягав саме на такому підході. Кілька годин тому Європейський парламент переважною більшістю голосів проголосував за те, щоб відкрити двері ЄС для цих трьох країн, додала Мецола.

«Ми (з лідерами країн ЄС - ред.) також говорили про швидкість, з якою діяв Європейський Союз, про його єдність та рішучість, які були проявлені протягом кількох минулих місяців. Ця рішучість має бути дотримана й надалі, тому що ми стикаємося з величезним тиском», - зауважила Мецола.

Читайте також: У Швеції провели акцію на підтримку України та її руху до ЄС

Як повідомлялося, 17 червня Єврокомісія оприлюднила свій висновок щодо заявок України, Молдови й Грузії на членство в ЄС. Згідно з цим документом, Єврокомісія рекомендувала надати Україні й Молдові статус кандидатів на членство в ЄС, з певним переліком завдань, які необхідно виконати. Для Грузії на цьому етапі рекомендовано лише європейську перспективу, яка сама по собі є визнанням чіткого шляху країни до європейської інтеграції.

Розгляд питання щодо розширення ЄС та надання статусу країн-кандидатів Україні і Молдові є першим пунктом порядку денного саміту ЄС, який розпочався сьогодні, 23 червня, у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-