У Швеції провели акцію на підтримку України та її руху до ЄС

У Швеції провели акцію на підтримку України та її руху до ЄС

Фото
Укрінформ
У столиці Швеції Стокгольмі відбулася акція на підтримку України та надання їй статусу кандидата на членство у Європейському Союзі.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на громадську організацію Nordic Ukraine Forum, мітинг пройшов напередодні історичного саміту ЄС 23-24 червня, де розглядатиметься рішення щодо надання Україні статусу кандидата на вступ у ЄC.

Зазначається, що участь в акції взяли, зокрема, міністр закордонних справ Анн Лінде, посол України в Швеції Андрій Плахотнюк, співачка та актриса Ар’я Сайонмаа, а також представники різних політичних партій, громадських організацій, дипломати й волонтери.

Читайте також: Кіпр готовий підтримати набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС – Зеленський

«Разом ми кажемо: надати статус кандидата в ЄС Україні; важке озброєння для України; санкції та трибунал для росії”, - наголосили в громадській організації.

У своєму виступі посол Плахотнюк подякував Швеції за допомогу Україні, зокрема за останній пакет військової допомоги, який того дня було затверджено парламентом Швеції, та за підтримку Швецією надання Україні статусу кандидата до ЄС.

Глава МЗС Швеції запевнила, що її країна, ЄС та інші партнери продовжуватимуть надавати Україні політичну, економічну, гуманітарну і військову підтримку.

Читайте також: Президент Євроради впевнений, що лідери ЄС нададуть Україні статус кандидата

«І ми підтримуємо пропозицію про надання Україні статусу члена ЄС. Хоч на шляху до членства у ЄС залишаються великі виклики, але цей історичний сигнал, що Україна є частиною європейської сім'ї, - це важливо для майбутнього країни”, - зазначила Лінде.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Єврокомісія рекомендувала Європейській раді підтвердити перспективу України стати членом ЄС та надати їй статус кандидата.

Представники Європейської ради проведуть дискусію щодо надання Україні статусу держави-кандидата в члени Євросоюзу на засіданні 23-24 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-