Шмигаль обговорив з главами МЗС Австрії та Чехії санкції проти рф та енергетичну співпрацю

Шмигаль обговорив з главами МЗС Австрії та Чехії санкції проти рф та енергетичну співпрацю

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з очільниками МЗС Австрії та Чехії, під час якої обговорено питання санкцій проти росії, розмінування та енергетичної співпраці

Про це глава уряду повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Візит голів МЗС Австрії та Чехії до Києва — це підтвердження політичної підтримки та продовження співпраці між нашими країнами. Обговорив з Александером Шалленбергом і Яном Ліпавським санкції проти росії, розмінування та енергетичну співпрацю", - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що фінансова і військова підтримка партнерів збільшує шанси України на успіх у війні з російським агресором, подякував за всебічну допомогу, яку Австрія та Чехія надають Україні.

Читайте також: Міністри закордонних справ Чехії та Австрії відвідали Ірпінь

За інформацією Урядового порталу, Шмигаль підкреслив, що постачання зброї є визначальним для України, аби не просто вистояти, а перемогти у війні. У цьому зв'язку він висловив сподівання, що 4-та зустріч у форматі «Рамштайн» сприятиме значному поліпшенню бойового потенціалу України.

Сторони також обговорили продовження посилення санкційного тиску на росію.

Прем’єр-міністр звернувся до Австрії й Чехії з проханням підтримати розширення експорту електроенергії з України.

Крім того, Шмигаль розповів співрозмовникам про перший етап відновлення України — fast recovery, одним із важливих елементів якого є розмінування, і закликав Австрію та Чехію долучатися до процесу.

Читайте також: У МЗС Чехії вважають, що Макрон не розуміє: путіну байдуже, як росію сприймають на Заході

Своєю чергою федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії Александер Шалленберг зазначив, що його країна готова до співпраці щодо розмінування. Він також запевнив, що Австрія продовжуватиме надавати Україні всебічну допомогу.

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський зі свого боку зазначив, що підтримка України є серед основних пріоритетів для Чехії під час головування в Раді Європейського Союзу.

Як повідомлялося, міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александер Шалленберг і міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський у середу прибули до Києва. Під час візиту вони мали зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Фото: Денис Шмигаль, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-