Зеленський зустрівся у Києві з главами МЗС Австрії та Чехії

Зеленський зустрівся у Києві з главами МЗС Австрії та Чехії

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів у Києві зустріч із міністром європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александром Шалленбергом і міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зеленський відзначив змістовність зустрічі з міністрами.

"Дякую за щире ставлення та солідарність з нашими людьми, потужну оборонну підтримку й гуманітарну допомогу. Цінуємо, що в нашій боротьбі за свободу ви поруч з Україною", – зазначив він.

Читайте також: Умови миру в Україні не повинна диктувати росія - глава МЗС Австрії

Пресслужба глави Української держави додала, що Зеленський подякував Австрії та Чехії за підтримку рішення щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

"Це потужна підтримка. В нас попереду велика робота щодо тих важливих речей, які радять нам європейське суспільство, Європейська рада, Європейська комісія", – сказав Зеленський.

Президент висловив переконання, що Україна виконає всі необхідні вимоги для набуття членства в Євросоюзі. "Дуже хотілося б, щоб була нова сторінка в житті України як повноправного члена Європейського Союзу. І ця нова сторінка – це початок діалогу щодо вступу у Євросоюз", – наголосив він.

Зеленський зауважив, що Україна розраховує на підтримку в цьому питанні з боку Чехії, яка нині головує у Раді Європейського Союзу.

Президент подякував Австрії та Чехії за допомогу Україні під час повномасштабного російського вторгнення. "Я хотів би подякувати за ставлення ваших суспільств і урядів до підтримки наших людей, українців, особливо вимушено переміщених осіб, жінок і дітей. Вдячний вам за той теплий прийом і допомогу їм", – зауважив Зеленський.

Окрім того, він висловив вдячність Чехії за потужну оборонну підтримку України, яку відчувають українські Збройні Сили.

Президент також подякував Австрії за гуманітарну допомогу, зокрема, щодо надання Українській державі автомобілів екстреної медичної допомоги та пожежного транспорту.

Як повідомлялося, міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Александр Шалленберг і міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський перебувають із робочим візитом в Україні.

Фото: @a_schallenberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-