Умови миру в Україні не повинна диктувати росія - глава МЗС Австрії

Умови миру в Україні не повинна диктувати росія - глава МЗС Австрії

Укрінформ
Розв’язана росією війна має завершитися на тих умовах, які прийме український народ, ультиматуми з боку росії не будуть сприйняті.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг на спільній з українським та чеським колегами пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі ми хочемо миру, особливо ті люди, які страждають в Україні. Але я маю чітко сказати, що мир і вирішення (умов завершення війни між росією та Україною – ред.) не можна нав’язати звідкись. Це має бути рішення, яке буде прийняте народом України. Ми не сприймемо миру у вигляді ультиматумів з боку росії», - сказав Шалленберг.

Він зазначив, що спільний з чеським колегою візит – це сигнал солідарності з Україною від країн Центральної Європи.

«Наш меседж для росії дуже простий – ми не сприймаємо того, що правда за силою, і саме тому і нейтральна країна, і країна-член НАТО підтримують Україну у ці складні часи у цій битві», - акцентував очільник МЗС Австрії.

Він запевнив у незмінній солідарності та підтримці Австрією України і в майбутньому.

Читайте також: Міністри закордонних справ Чехії та Австрії відвідали Ірпінь

Як повідомлялося, глави МЗС Австрії та Чехії у середу прибули до Києва. Програмою візиту передбачені переговори з Президентом Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Фото: @a_schallenberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-