У МЗС Чехії вважають, що Макрон не розуміє: путіну байдуже, як росію сприймають на Заході

У МЗС Чехії вважають, що Макрон не розуміє: путіну байдуже, як росію сприймають на Заході

Укрінформ
Чехія під час головування в Раді ЄС у другому півріччі цього року намагатиметься забезпечити, щоб Україна не була відсторонена від зусиль з пошуку дипломатичного вирішення війни з росією.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський y неділю в програмі на телеканалі CNN Primа News з приводу «зусиль» деяких західноєвропейських політиків домовитися про припинення бойових дій в Україні навіть ціною її територіальних поступок країні-агресору.

Ліпавський, зокрема, розкритикував заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що росію на чолі з володимиром путіним, мовляв, «не можна принижувати».

Читайте також: Дуда – про «зберегти обличчя путіну»: Хтось так розмовляв з гітлером під час війни?

«росія - агресор, і ми не повинні брати до уваги будь-які приниження чи неприниження. Макрон, напевно, не дуже добре розуміє це питання, путіну байдуже, як росію сприймають на Заході», - сказав міністр.

Він також зауважив, що такі заможні країни, як, приміром, Німеччина могли би бути активнішими у постачанні зброї Україні. Ліпавський зазначив, що поставки зброї в Україну, зокрема чеської, підтримують також безпеку Чехії щодо експансіоністських намірів росії.

За словами міністра, під час свого головування в Раді ЄС Чехія порушуватиме питання підтримки України, досягнення миру, але не буде наполягати на досягнення його за будь-яку ціну.

Читайте також: Посол Польщі - про «порятунок обличчя» путіна: Нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї

«Ми наголошуємо, що Європа не забуде Україну», – підкреслив Ліпавський. На його переконання, не можна допустити, щоб Україна стала Чехословаччиною 1938 року, коли за рішенням інших держав втратила частину своєї території на користь нацистської Німеччини. «Дипломатичні переговори мають вести передусім самі українці. Ми повинні тримати українців у цій грі», – додав міністр.

Як повідомлялося, Макрон 3 червня заявив, що зараз важливо «не принижувати росію», аби після завершення бойових дій можна було знайти вихід за допомогою дипломатичних зусиль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-