російський мінфін відповідальний за жахливі наслідки війни в Україні - Джанет Еллен

російський мінфін відповідальний за жахливі наслідки війни в Україні - Джанет Еллен

Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен під час форуму G20 на Балі (Індонезія) заявила, що керівники Мінфіну росії несуть відповідальність за наслідки війни в Україні.

Про це інформує Голос Америки, передає Укрінформ.

Єллен засудила жорстоку і несправедливу війну, розв'язану росією в Україні, і заявила, що на керівників російського міністерства фінансів, які беруть участь у зустрічі країн G20, покладено відповідальність за жахливі наслідки війни, які відчуває весь світ.

За словами представниці Мінфіну США, на відкритті зустрічі міністрів фінансів і центральних банків G20 на індонезійському острові Балі Єллен привітала міністра фінансів України Сергія Марченка та поклала відповідальність за негативні наслідки війни виключно на росію.

Читайте також: Кулеба – міністрам G20: Поставити росію на місце є глобальним викликом номер один

Напередодні, спілкуючись із журналістами на Балі, Єллен заявила, що російським офіційним особам немає місця на зустрічі G20. Вона закликала міжнародне співтовариство притягнути росію до відповідальності за розв'язану війну, серед наслідків якої – стрімкі зміни цін на енергоносії та зниження продовольчої безпеки.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні держави застосовують санкції проти росії.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-