лавров дочасно залишає зустріч G20 на Балі

лавров дочасно залишає зустріч G20 на Балі

Укрінформ
міністр закордонних справ росії сергій лавров дочасно залишає конференцію глав МЗС країн G20 на індонезійському острові Балі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"лавров ще проводить двосторонні переговори, потім він виступить перед пресою і поїде", - повідомила офіційний представник мзс рф марія захарова вранці в п'ятницю, 8 липня.

Це означає, що лавров не візьме участі в офіційному обіді та засіданнях G20 у другій половині дня.

На самому початку конференції глави МЗС відмовилися робити традиційну групову фотографію, щоб уникнути спільної зйомки з лавровим через російське вторгнення в Україну.

Зазначається, що лавров покинув залу засідання G20 відразу після свого виступу, не став чекати промови глави МЗС ФРН Анналени Бербок, яка виступала відразу після нього. Бербок, яка головує за ротацією в організації країн G7, ще напередодні конференції заявляла, що добиватиметься ізоляції лаврова на зустрічі в Індонезії і знайде «дуже чіткі слова, щоб заявити, що ми не погодимося з цим порушенням норм міжнародного права російським вторгненням в Україну».

Раніше стало відомо, що лавров не був присутній у залі під час онлайн-виступу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби на саміті в Балі.

Читайте також: Зустріч G20: стало відомо, про що говоритимуть глави МЗС

Як повідомляв Укрінформ, на Балі (Індонезія) в четвер розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ двадцяти найрозвиненіших економік світу (G20), в центрі якої буде війна росії проти України та її наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-