Зустріч G20: стало відомо, про що говоритимуть глави МЗС

Зустріч G20: стало відомо, про що говоритимуть глави МЗС

Укрінформ
На Балі (Індонезія) у четвер розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ двадцяти найрозвинутіших економік світу (G20), у центрі якої буде війна рф проти України та її наслідки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Euronews.

"Міністри закордонних справ "Групи двадцяти" вирушають на курортний острів Балі для зустрічі, яка буде затьмарена війною в Україні. При цьому присутність росії створює розбіжності в блоці на тлі спроб приймаючої сторони Індонезії виступити посередником", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Канада боротиметься з російською брехнею на G20

Нагадується, що до "Групи двадцяти" входять країни Заходу, які звинувачують москву у воєнних злочинах в Україні та запровадили санкції, а також такі країни, як Китай, Індонезія, Індія та Південна Африка, які не послідували цьому прикладу. При цьому ця зустріч "стане першою зустріччю міністрів закордонних справ провідних економік світу з міністром закордонних справ росії сергієм лавровим після вторгнення росії в Україну в лютому".

Виступаючи перед зустріччю G20, речник МЗС Німеччини Крістіан Вагнер заявив, що це не буде ні "звичайна зустріч", ні "все як зазвичай". За його словами, Німеччина, яка головує зараз у "Групі семи"(G7), координуватиме також спільне реагування на присутнього на зустрічі лаврова з огляду на війну в Україні.

Читайте також: Важка зброя для України: Кулеба напередодні зустрічі G20 поговорив із Блінкеном

Як зазначається на сайті Індонезійського головування в G20, зустріч на Балі буде поділена на дві сесії, перша з яких буде присвячена "зміцненню багатосторонності, обговоренню спільних дій для зміцнення глобальної співпраці і взаємної довіри між країнами, а також створенню сприятливого середовища, яке підтримуватиме світову стабільність, мир і розвиток". На цій сесії, зокрема, виступить і генеральний секретар ООН Антоніу Гутеррiш. Друга сесія зустрічі офіційно буде присвячена продовольчій та енергетичній кризам.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із державним секретарем США Ентоні Блінкеном напередодні міністерської зустрічі G20 питання координації кроків для прискорення постачання важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-