«Трибунал для путіна»: у МЗС відповіли на погрози медведєва ядерною зброєю

«Трибунал для путіна»: у МЗС відповіли на погрози медведєва ядерною зброєю

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України відповіли на погрози заступника керівника ради безпеки російської федерації, колишнього прем'єра і президента росії дмитра медведєва застосувати ядерну зброю у випадку створення Спеціального трибуналу щодо злочинів росії в Україні.

Як передає Укрінформ, про це посол зі спеціальних доручень МЗС України Антон Кориневич повідомив у Фейсбуці.

"Громадянин росії д., який колись був президентом і прем‘єром найбільшого порушника міжнародного права ХХІ століття, вже не вперше лякає світ застосуванням ядерної зброї у випадку заснування трибуналу, який буде працювати для притягнення до кримінальної відповідальності політичного керівництва рф", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У МЗС прокоментували «дипломатичну етику» лаврова

Кориневич зазначив, що медведєв пише свої погрози у тих же джерелах, у яких він писав, що "все, що є українським - брехня, України та українського не існує і українцям треба примусово змінювати свідомість". І припустив, що медведєв, вочевидь, бачить що справа створення Спеціального трибуналу рухається вперед.

"Ми без криків, без істерик в соцмережах будемо продовжувати робити все від нас залежне, щоб Спеціальний трибунал був створений і почав працювати. д., який наразі має посаду заступника секретаря сб рф, цілком ймовірно, може бути цікавий Спеціальному трибуналу в контексті вчинення злочину агресії проти України. Але то вже буде вирішувати Спеціальний трибунал", - наголосив Кориневич.

Читайте також: «Трибунал для путіна»: правозахисники зафіксували майже 9 тисяч злочинів рф в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня секретар РНБО України Олексій Данілов відповів заступнику голови радбезу росії дмитру медведєву на його погрози та зазначив, що Крим – це Україна та обов’язково буде деокупований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-