Посол Франції про євроінтеграцію: тривалий шлях, але Україна стане повноправним членом ЄС

Посол Франції про євроінтеграцію: тривалий шлях, але Україна стане повноправним членом ЄС

Укрінформ
Посол Франції Етьєн де Понсен вважає, що шлях України до Європейського Союзу буде тривалим та іноді болісним, але зрештою завдяки здійсненню реформ до євроспільноти приєднається абсолютно нова країна.

Таку думку дипломат висловив у п’ятницю, під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, присвяченої відбудові України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Посол зазначив, що вчорашнє рішення про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС було першим серйозним кроком на цьому шляху.

“Це, звісно, залежатиме від України, але цей шлях буде тривалим та іноді болісним, можливо, будуть якісь розчарування, все відбуватиметься не так швидко, як хочеться, але зрештою Україна стане повноправним членом родини країн-членів ЄС”, - сказав де Понсен.

Читайте також: Сибіга – про критерії членства в ЄС: У короткій перспективі треба ухвалити понад 70 законів

Він зауважив, що у Франції спостерігали, як інші країни, зокрема Польща, Словаччина, Чехія вступали до ЄС, і бачили: якщо вони стараються, то в них усе виходить.

“Якщо порівняти Україну з Польщею, то ми бачимо, що Польща є членом ЄС з 2004 року. Україна також може розраховувати, що стане членом ЄС, якщо виконуватиме належні реформи”, - зазначив посол.

Читайте також: Стефанішина: Україна готується до голосування понад 30 євроінтеграційних законопроєктів цьогоріч

У цьому сенсі він звернув увагу на важливість верховенства права і судової реформи.

“Дуже важливо здійснити судову реформу належним чином. Я впевнений, що тоді Україна, яка зрештою приєднається до Євросоюзу, буде іншою, абсолютно новою”, - акцентував дипломат.

Читайте також: Відтепер процес інтеграції України до ЄС став незворотним - Шмигаль

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу у четвер ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-