Стефанішина: Україна готується до голосування понад 30 євроінтеграційних законопроєктів цьогоріч

Стефанішина: Україна готується до голосування понад 30 євроінтеграційних законопроєктів цьогоріч

Укрінформ
Влада готується до голосування у Верховній Раді до кінця року більш як 30 законопроєктів у рамках євроінтеграції України.

Про це заявила віцепрем’єр - міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«До кінця цього року ми вже будемо готуватися до голосування в парламенті більше 30 євроінтеграційних законопроєктів. Готується засідання Ради асоціації (Україна - ЄС- ред.) за участі Прем’єр-міністра. Тобто ми будемо демонструвати прогрес увесь цей час, щоб якнайшвидше почати наступний етап приєднання до ЄС у форматі перемовин», - сказала вона.

Віцепремʼєрка зауважила, що загалом готовими і зареєстрованими у парламенті є 80 законопроєктів «євроінтеграційного портфеля». На сьогодні, за словами Стефанішиної, сформовано 30 проєктів, які можна ухвалювати під час воєнного стану і які будуть допомагати підприємствам, економіці та не створюватимуть додаткового негативного регулювання.

Крім того, наголосила Стефанішина, влада вже розробила дорожню карту по кожному з пунктів рекомендацій Єврокомісії, і по кожному вже є напрацювання.

Читайте також: Премєрка Естонії розкритикувала стратегію НАТО: росія може стерти нашу країну з лиця землі за 180 днів

«Робота велася і до початку повномасштабної війни, але мобілізації такої великої політичної волі для того, щоб просунутися по кожному з цих пунктів, ми не мали. І сьогодні ці рекомендації є певним стимулом», - констатувала віцепремʼєрка.

Як повідомлялося, 17 червня Єврокомісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на саміті 23-24 червня має розглянути це питання й ухвалити остаточне рішення.

Раніше Стефанішина заявляла, що Україна розраховує реалізувати рекомендації Європейської комісії щодо статусу кандидата в члени ЄС до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-