Прем’єрка Естонії розкритикувала стратегію НАТО: росія може стерти нашу країну з лиця землі за 180 днів

Прем’єрка Естонії розкритикувала стратегію НАТО: росія може стерти нашу країну з лиця землі за 180 днів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас критично відгукнулася про нинішню стратегію НАТО із захисту країн Балтії, попередивши, що згідно з нею у разі нападу росії її країна може бути стерта з лиця землі. 

Про це повідомляє естонська преса з посиланням на інтерв'ю Каллас The Financial Times, передає Укрінформ.

Прем'єр-міністр заявила, що у поточних планах НАТО враховано, що країни Балтії можуть залишатися під російською окупацією протягом 180 днів. Каллас зазначила, що з моменту російського вторгнення в Україну пройшло більш як 100 днів і вже є приклад Бучі.

«Якщо порівнювати розміри України та країн Балтії, це означало б повне знищення наших країн і культури… Ті, хто був у Таллінні, знають наше Старе місто та його багатовікову історію, – все це було б стерто з лиця землі, у тому числі наші люди, наш народ», - сказала Каллас.

Читайте також: росія під час навчань відпрацьовує ракетні удари по країнах Балтії - Міноборони Естонії

Після цього виступу пролунали критичні слова естонських політиків про розголошення чинних планів НАТО. Проте Міноборони Естонії стало на бік прем'єр-міністра, заявивши, що думка, озвучена прем'єр-міністром Каєю Каллас в інтерв'ю FT, базується на інформації, яку можна прочитати і у відкритих джерелах.

Крім того, відомство нагадало, що кілька днів тому на це вказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, який заявив: «У нас не буде 60 днів, щоб відправити свої танки в Естонію, оскільки до цього часу вже не буде Естонії, якщо врахувати, що росіяни зробили з Україною».

Необхідність принципових змін на східному фланзі Альянсу є одним з найважливіших очікуваних результатів саміту НАТО в Мадриді (29-30 червня).

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-