Сибіга – про критерії членства в ЄС: У короткій перспективі треба ухвалити понад 70 законів

Сибіга – про критерії членства в ЄС: У короткій перспективі треба ухвалити понад 70 законів

Укрінформ
Статус кандидата в члени Європейського Союзу змінює весь порядок денний внутрішньої і зовнішньої політики України – усе визначатиметься євроінтеграцією України.

Дорожня карта, або план дій з виконання вимог щодо членства в ЄС мають бути ухвалені найближчим часом, розповів заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга в ефірі інформаційного телемарафону «UAразом», повідомляє Укрінформ.

«Найближчим часом буде затверджено, можливо, дорожню карту чи відповідний план дій по необхідних кроках, які має здійснити держава на законодавчому і виконавчому рівнях для досягнення стратегічної мети – членства в ЄС. Взагалі це міняє парадигму. На сьогодні, мені здається, весь порядок денний у зовнішній і внутрішній політиці буде визначатись європейським порядком денним», - зазначив він.

Читайте також: Офіційно визнано: Україна – це майбутній рівний партнер для 27 країн ЄС

За його словами, робота з досягнення критеріїв членства в ЄС здійснюватиметься не через те, що це вимоги Євросоюзу, а, в першу чергу, тому, що це потрібно українському суспільству і державі, щоб стати передовою європейською країною.

Сибіга зауважив, що, за попередніми підрахунками, Україні у короткій перспективі треба буде ухвалити понад 70 законів, а загалом – «закрити 35 глав».

Читайте також: У Кабміні озвучили приблизні терміни вступу України до ЄС

«Із цим рішенням (про статус кандидата – ред.) в Україні й в Європі наступає нова реальність: ми позбулися невизначеності, не може вже бути жодних альтернатив. Ми прямуємо, юридично в тому числі, до членства в ЄС», - підкреслив заступник керівника ОП.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-