Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу

Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу

Укрінформ
Глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Про це повідомив на власній сторінці у Tвіттері Президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейська рада щойно вирішила надати статус кандидата в ЄС для України та Молдови. Історичний момент. Сьогодні вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Вітаю Володимира Зеленського та Маю Санду та народи України і Молдови. Наше майбутнє разом", - наголосив Мішель.

Читайте також: Єврокомісія опублікувала перелік подальших кроків України на шляху до ЄС

Голова Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас привітав Україну з наданням статусу кандидата в ЄС.

«Я дуже щасливий з цього приводу. Це визнання того, що Україна належить до європейської родини. Це визнання всіх тих жертв, які робили українці від Майдану та які роблять зараз, помираючи на полях битв, протистоячи невиправданій та безпідставній агресії російської федерації», - зазначив він у Твіттері.

«Тепер ваш європейський шлях ясний. Робота почнеться завтра, з усіма реформами ЄС, але сьогодні ми святкуємо. Слава Україні!» - додав Маасікас.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Читайте також: Україна розраховує реалізувати рекомендації Єврокомісії до кінця року

На початку квітня очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва передала українській стороні опитувальник для отримання країною статусу кандидата на членство в ЄС.

Згодом українська влада заповнила і передала ЄС обидві частини анкети-опитувальника.

17 червня Єврокомісія оприлюднила висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії, рекомендувавши надати першим двом статус кандидата, Грузії - європейську перспективу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-