Україна заповнила опитувальник для статусу кандидата на членство в Євросоюзі - ОП

Україна заповнила опитувальник для статусу кандидата на членство в Євросоюзі - ОП

Укрінформ
Україна вже заповнила опитувальник для отримання статусу кандидата на членство в Євросоюзі і розраховує на ухвалення відповідного рішення на засіданні Європейської ради у червні.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в ефірі єдиного інформаційного марафону низки телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«У червні буде засідання Європейської ради, тобто всіх лідерів держав-членів, а також керівництва ЄС, і на цьому засіданні ми очікуємо надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Це важливий етап, який не можна оминути», - сказав він.

Жовква зазначив, що українська сторона вже заповнила опитувальник, наданий президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, і пояснив, що тепер ЄК має підготувати рекомендацію щодо відповідності України Копенгагенським критеріям членства.

Читайте також: Єврокомісія аналізує відповідність України двом базовим критеріям членства в ЄС - Маасікас

Заступник ОП сподівається, що така рекомендація буде позитивною, і додав, що після цього питання буде розглянуто Єврорадою.

Також він пояснив, що у разі отримання рішення про статус кандидата розпочнуться переговори про набуття повноцінного членства в ЄС.

Жовква наголосив, що ці перемовини мають пройти за скороченою процедурою, швидко. За його словами, Україна на це заслуговує.

«Жодної країни-члена ЄС, яка була би проти членства України в Європейському Союзі, на сьогодні немає. Позиція країн різниться у питання швидкості процедури, яку має пройти Україна перед тим, як стати членом. Ми говоримо з країнами, які поки не вірять у швидку процедуру членства, більшість країн схиляються до того, що Україна має швидко пройти цей процес», - підкреслив заступник очільника ОП.

Читайте також: Наступного тижня Україну можуть відвідати кілька іноземних лідерів - ОП

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня Президент Володимир Зеленський заявив, що робота над заповненням опитувальника для набуття статусу кандидата на членство в ЄС майже завершена.

8 квітня президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до України передала Зеленському відповідний опитувальник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-