Україна розраховує реалізувати рекомендації Єврокомісії до кінця року

Україна розраховує реалізувати рекомендації Єврокомісії до кінця року

Укрінформ
Україна розраховує реалізувати рекомендації Європейської комісії щодо статусу кандидата в члени ЄС до кінця року.

Про це сказала віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Ми розраховуємо так, що до кінця цього року реалізація всіх цих кроків можлива. Я думаю, що більшість із них ми зможемо реалізувати навіть швидше, це що стосується ухвалення певного законодавства та реалізації технічних завдань», - зазначила вона.

Стефанішина акцентувала, що в кінці 2022 року Європейська комісія підготує висновок і оцінку того, наскільки ми впоралися з цим завданням. За її словами, це в наших інтересах, тому що українська сторона вже хоче говорити про початок перемовин.

Віцепремʼєр оцінила сім пунктів, визначених Єврокомісією, як такі, що не є абсолютно складними або невиконуваними: «Кожен з них слугує інтересам України, і сьогодні ми сконцентровуємося над тим, щоб їх реалізувати».

Читайте також: Підтримка України буде пріоритетом головування Чехії в ЄС

Стефанішина також зазначила, що певні заходи вже реалізуються і влада прискорить ці процеси, завершить їх реалізацію та ухвалить необхідні закони.

«Ми нікому не віддамо статус свого кандидата в ЄС», - констатувала урядовець.

Як повідомлялося, 17 червня Єврокомісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на саміті 23-24 червня має розглянути це питання й ухвалити остаточне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-