Відтепер процес інтеграції України до ЄС став незворотним - Шмигаль

Відтепер процес інтеграції України до ЄС став незворотним - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Відтепер, з отриманням статусу кандидата у члени Європейського Союзу, процес інтеграції України до ЄС став незворотним.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у спільному з Президентом Володимиром Зеленським та Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком зверненні, передає Укрінформ.

"Статус кандидата – це висока оцінка ринкових перетворень, завдяки яким ми інтегрувалися до економіки ЄС в енергетиці, цифровій сфері, митниці, транспортних перевезеннях та інших ключових галузях...Відтепер наша держава буде не лише переймати європейський досвід, а й зможе впливати на формування галузевих політик Євросоюзу. Віднині процес інтеграції України до ЄС став незворотним", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Зеленський: Україна – не прикордоння між орками та ельфами, а майбутній партнер для 27 країн ЄС

Він додав, що статус кандидата для України - це нові перспективи та нові можливості, зокрема доступ до нових програм фінансової підтримки ЄС, нові інвестиції, нові проєкти, нові робочі місця, а також підтримка повоєнного відновлення.

Шмигаль наголосив, що відтепер за Україною юридично закріплено місце в європейській родині, а відносини між нами та ЄС переходять від політики сусідства до політики розширення.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-