США запровадили санкції проти найбільших російських телеканалів

США запровадили санкції проти найбільших російських телеканалів

Укрінформ
Адміністрація президента Байдена оголосила про введення санкцій проти трьох найбільших російських телеканалів – «Першого каналу», «Росія – 1» та НТВ, а також інші обмеження з метою обмежити можливості ведення війни з боку росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати запровадять санкції проти трьох найпопулярніших російських телеканалів, прямо чи опосередковано підконтрольних російській державі – акціонерного товариства «Перший канал росії», телеканалу «Росія-1» і акціонерного товариства «Телерадіокомпанія НТВ», - зазначаться в повідомленні.

При цьому наголошується, що ці три канали отримували одні з найбільших іноземних прибутків, які йшли у російський бюджет.

Читайте також: G7 зобов’язалася підтримувати Україну до її перемоги та відновлення

Крім того, зазначається, що уряд США запровадить заборону на бухгалтерські, трастові, організаційні та консультативні послуги щодо створення компаній під керівництвом будь-якої особи з російської федерації з метою обмеження шляхів фінансування путінської війни та ухилення рф від уже введених санкцій.

Окремо зауважується, що Сполучені Штати вже припинили імпорт російської нафти, газу та вугілля, і до цієї ініціативи долучаються інші країни «Групи семи».

«Сьогодні всі країни G7 зобов’язалися поступово припинити або заборонити імпорт російської нафти. Це сильно вдарить по головній артерії економіки путіна і позбавить його доходів, необхідних для фінансування війни», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Угорщина продовжує блокувати пакет санкцій для росії з нафтовим ембарго - ЗМІ

Уряд США також підготував додаткові обмеження для російського промислового сектору включно із забороною для ввезення в рф широкого спектру сировини й готової продукції. Це охоплює, зокрема, вироби з деревини, промислові та звичайні двигуни, котли, вентиляційне обладнання, бульдозери й тощо.

У цьому контексті також зазначається, що США запровадили санкції проти ТОВ «Промтехнологія», яке виробляє стрілецьку зброю, яка використовувалася у війні проти України; семи судноплавних компаній, що експлуатують 69 суден; морської буксирувальної компанії. Комісія з питань ядерного регулювання США також призупинить дію генеральних ліцензій на експорт до Росії спеціальних ядерних матеріалів, побічних продуктів, дейтерію та інших матеріалів.

Читайте також: Шольц сказав про «урок 8 травня» та назвав переможця цієї війни

Водночас підкреслюється відданість США продовженню санкційної політики проти представників російської еліти та членів їхніх сімей, а також обмеження щодо чиновників з рф і білорусі.

Згодом у неділю високопоставлений офіційний представник адміністрації США під час телефонного брифінгу повідомив, що нові санкції та обмеження набувають чинності в неділю, 8 травня.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня відбулася віртуальна зустріч лідерів держав «Групи семи», а також Президента України Володимира Зеленського. Глави держав G7 видали спільну заяву, у якій зобов’язалися продовжувати оборонну, економічну й гуманітарну підтримку України, посилювати тиск на росію та об’єднуватися задля перемоги свободи в Європі і світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-