Угорщина продовжує блокувати пакет санкцій для росії з нафтовим ембарго - ЗМІ

Угорщина продовжує блокувати пакет санкцій для росії з нафтовим ембарго - ЗМІ

Укрінформ
Угорщина вкотре заблокувала схвалення шостого пакету санкцій проти рф, який передбачає поступове впровадження ембарго на нафту та нафтопродукти.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на людей, обізнаних у цьому питанні.

Зустріч 27 послів ЄС завершилася в неділю без домовленості щодо прийняття нового пакету санкцій, подальші переговори очікуються найближчими днями.

Пропозиція ЄС спрямована на заборону сирої нафти протягом наступних шести місяців і рафінованого палива до початку січня.

Читайте також: Кулеба – після розмови з Блінкеном: Нові жорсткі санкції США проти росії на підході

ЄС запропонував Угорщині та Словаччині виконати вимоги санкцій до кінця 2024 року, а Чехії – до червня того ж року, оскільки ці країни дуже залежать від російської нафти.

Однак така пропозиція не зуміла переконати Угорщину, яка продовжує блокувати план через заборону на нафту, а також питань щодо фінансування переходу з російської енергетики.

ЄС наполягав, щоб санкції були прийняті до Дня перемоги в росії 9 травня, на честь закінчення Другої світової війни.

Читайте також: Санкції проти рф потрібно посилювати, поки вона не припинить війну - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня під час представлення шостого пакета санкцій ЄС президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про повне припинення імпорту російської нафти та нафтопродуктів у відповідь на агресію росії проти України.

Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-