Санкції проти рф потрібно посилювати, поки вона не припинить війну - Зеленський

Санкції проти рф потрібно посилювати, поки вона не припинить війну - Зеленський

Укрінформ
Санкційний тиск на російську федерацію потрібно посилювати доти, поки вона не припинить війну та не почне поважати свободу в Європі.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на спільній прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем зустрічі з представниками ЗМІ в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Необхідно посилювати санкційний тиск на росію, поки росія не зупинить цю війну проти нашої держави, проти наших людей, поки не звільнить нашу землю та поки не почне поважати свободу в Європі. Потрібно підвищувати для неї ціну за цю агресію. Дякуємо за готовність Хорватії підтримувати шостий санкційний пакет Європейського Союзу», - сказав Зеленський.

Читайте також: Штати, Франція, Німеччина, Італія й Британія узгодили додаткові санкції проти рф

Він обговорив з Пленковичем взаємодію для відновлення нормального життя в деокупованих районах нашої країни.

Читайте також: росію виключили з Міжнародного газового союзу

«Відступаючи, російські військові багато чого залишили, але гарного нічого не залишили. Тисячі мін та розтяжок. Зробили все, щоб завдати якомога більше шкоди, щоб змусити людей страждати навіть після деокупації. Вважаю, що це не тільки виклик для наших людей, це виклик для усіх в Європі, хто поважає та цінує прості пріоритетні речі. Просто цінує життя. Тому буде правильно на все це реагувати спільно», - сказав глава держави.

Зеленський додав, що обговорювалися також питання інтеграції України до ЄС та захисту енергетичної свободи Європи.

Читайте також: Великий німецький бізнес підтримує ембарго на російську нафту - BDI

«Вдячний Хорватії та особисто прем’єр-міністру Пленковичу за сильну підтримку на шляху в Європейський Союз», - додав Президент.

Очільник держави також подякував Хорватії та її уряду за всю підтримку, адже в ці дуже важливливі та дуже складні для України часи ця країна є принциповою учасницею антивоєнної коаліції.

"Ми разом захищаємо не тільки право наших громадян, не тільки громадян України, а й європейського народу на незалежність та демократичне життя. Ми разом захищаємо майбутнє об’єднаної Європи та робимо все, щоб повернути силу міжнародному праву", - зауважив Президент.

Читайте також: Війна рф проти України стане «кінцем часів путіна» - німецький політик

Він додав те, що Хорватія точно знає, що значить виборювати свободу, бо зуміла захистити волю свого народу у визвольній війні у 90-их роках минулого століття.

"А зараз ми говоримо з цією країною однією мовою цінностей та боротьби за свободу", - сказав Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-