росію виключили з Міжнародного газового союзу

росію виключили з Міжнародного газового союзу

Укрінформ
Міжнародний газовий союз (IGU), членом якого з боку росії є Газпром і Новатек, призупинив будь-яку участь компаній рф у своїй діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на представника оргкомітету Міжнародного газового конгресу (МГК).

У свою чергу, у зв'язку з виключенням Корейський газовий союз, який приймає у 2022 році МГК, «не може реалізувати подальшу участь суб'єктів рф у МГК-2022: ні для виступів, ні для участі делегацій, ні для участі у виставці чи спонсорстві».

Читайте також: Німеччина усвідомила, що її залежність від російського газу загрожує нацбезпеці – Шмигаль

Найбільші газові гравці росії - Газпром і НОВАТЕК - неодноразово брали участь у МГК. Їхні керівники Олексій Міллер та Леонід Міхельсон раніше були спікерами конгресу в Кореї.

Згідно з даними Газпрому, компанія планувала витратити на будівництво стенду на виставці в корейському місті Тегу 137 млн рублів. НОВАТЕК також планував збудувати на МГК власний стенд.

Читайте також: У білорусі затримали топменеджерів «дочки» Газпрому - ЗМІ

До МГС входить 160 асоціацій та корпорацій газової галузі, що представлють понад 95% світового газового ринку.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та увесь український народ ефективно чинять спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

Читайте також: Україна наполягає на повному ембарго на російські газ і нафту – Шмигаль

Після початку війни до росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-