У білорусі затримали топменеджерів «дочки» Газпрому - ЗМІ

У білорусі затримали топменеджерів «дочки» Газпрому - ЗМІ

Укрінформ
Правоохоронні органи білорусі затримали кількох високопоставлених співробітників компанії «Газпром трансгаз білорусь», дочірнього підприємства Газпрому - через зрив будівництва хмарочоса в мінську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруське видання "Наша нива" з посиланням на власні джерела.

Згідно з інформацією, що надійшла, затримання почалися близько двох тижнів тому. Серед затриманих – заступник гендиректора Андрій Шабан і ще двоє керівників, чиї імена не повідомляються.

Видання пов'язує затримання співробітників «дочки» Газпрому з будівництвом багатофункціонального комплексу «Газпром центр» у мінську — потенційно найвищої будівлі в місті. Передбачалося, що в центрі комплексу буде будівля висотою понад 189 метрів. Замовником та інвестором будівництва, яке тривало з 2013 року, виступав «Газпром трансгаз білорусь».

Читайте також: Газпром порушив контракт, припинивши постачання до Польщі та Болгарії - Єврокомісія

Очікувалося, що будівництво центру завершиться у 2020 році, але цього не сталося. У березні 2022-го, за даними «Нашої ниви», компанія «Газпром трансгаз білорусь» повідомила уряду білорусі, що відмовляється від проєкту. Затримання топ-менеджерів почалися невдовзі після цього.

«Лист з відмовою надійшов зі штаб-квартири Газпрому в березні. [Генеральний директор „Газпром трансгаз білорусь“ Володимир] Майоров сказав віцепрем'єру. Але вони не знали, як сказати [олександру] лукашенку», — пояснило джерело.

Читайте також: Про газові війни росії проти України розповів колишній топменеджер Газпрому

6 травня лукашенко прокоментував будівництво «Газпром центру» на нараді в мінську. Перед зустріччю з президентом росії володимиром путіним він попросив повідомити, «що там у нас відбувається». «Як мені кажуть, вони платять шалені штрафні санкції. Але річ не в санкціях. А річ у тому, що не може в центрі мінська на головному проспекті за парканом стояти незрозуміло, що», — сказав лукашенко. Він вимагав, щоб компанія дала чітку відповідь, чи продовжуватиме будівництво.

Новина про затримання надійшла на тлі повномасштабної війни рф проти України. При цьому агресія здійснюється в тому числі з території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-