Той, хто фінансує рф, є співучасником воєнних злочинів, які скоює росія – Устенко

Той, хто фінансує рф, є співучасником воєнних злочинів, які скоює росія – Устенко

Укрінформ
Хто постачає росії криваві гроші є співучасниками воєнних злочинів та геноциду, які скоюють росіяни, і це матиме юридичні наслідки.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник Президента України з економічних питань Олег Устенко в інтерв’ю The Observer, повідомляє Офіс Президента.

Устенко вважає неприйнятною неспроможність великих західних економік негайно запровадити ембарго на імпорт нафти й газу з росії. За його словами, Київ стежить за тим, які компанії продовжують торгувати з росією, і це матиме юридичні наслідки.

Читайте також: Німецький бізнес проти енергетичного ембарго

«Ми знаємо назву корабля, прапор, ім’я капітана, обсяг нафти, ми знаємо, скільки грошей було сплачено за цю нафту, порт призначення, компанію, яка продала страховку. Ми будемо працювати з цією інформацією», – заявив радник Президента.

Він наголосив, що ті, хто постачає росії криваві гроші є співучасниками воєнних злочинів та геноциду, які скоюють росіяни. Устенко зазначив, що Україна матиме абсолютне право переслідувати такі компанії-співучасники.

«Можливо, через рік, може, через десять років, але ми знайдемо всіх співучасників воєнних злочинів», – сказав радник Глави держави.

Він закликав до запровадження значно жорсткіших міжнародних санкцій проти росії, а також до вжиття негайних заходів щодо спрямування заморожених активів Центробанку рф на покриття нагальних потреб України. Продаж заморожених активів, які належать підсанкційним олігархам, теж має бути розпочатий якомога швидше. Отримані кошти слід негайно передати на оборону України та післявоєнну відбудову, підкреслив Устенко.

Читайте також: Активісти Greenpeace заблокували танкер із російською нафтою у Норвегії

«Ми і переможемо, і відновимо нашу країну. На це потрібні кошти, і росія повинна компенсувати кожну гривню наших втрат», – наголосив Устенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій. З українського боку групу очолює керівник ОП Андрій Єрмак, з міжнародного – колишній посол США в рф Майкл Макфол.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Читайте також: ЄС працює над шостим пакетом санкцій проти рф, але «найсильнішу зброю» знову не застосують

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-