Німецький бізнес проти енергетичного ембарго

Німецький бізнес проти енергетичного ембарго

Укрінформ
Асоціація німецьких промислово-торговельних палат виступає проти ембарго на російський газ і нафту, вважаючи це катастрофою для бізнесу.

Про це заявив в інтерв’ю Німецькому радіо керуючий директор асоціації Мартін Ванслебен, передає Укрінформ.

На переконання Ванслебена, енергетичний бойкот не є виправданим, газове ембарго було б катастрофою для багатьох секторів економіки, адже йдеться насамперед не про опалення домівок, а про роботу багатьох секторів промисловості.

«З огляду на все, що ми знаємо, і те, що федеральний уряд також аналізує, і галузях, які постраждали, ембарго на природний газ було б катастрофою в нинішній ситуації», - заявив керівник асоціації.

Читайте також: Санкції проти росії мають бути нищівними для курсу рубля - Моравецький

Він визнав, що з точки зору сьогодення, Німеччина більше не може продовжувати перебувати в енергетичній залежності від рф - ні політично, ні морально, ні економічно. Отже, треба зробити все, щоб подолати цю залежність. Але, зауважив Ванслебен, немає сенсу вводити санкції, які б’ють Захід сильніше, ніж об’єкт, на який вони срямовані.

Він згадав також, що вже відчуваються такі наслідки санкцій як розрив ланцюгів поставок, збільшення цін на енергію та практично всі продукти, зростання відчуття невизначеності тощо.

Як повідомлялось, Німеччина оголосила про плани відмовитися від російського вугілля до літа, а нафти – до кінця цього року. Згодом планується відмовитися і від російського газу, але чіткого графіку виходу поки немає, втім, є розуміння, що це має відбутися на загальноєвропейському рівні.

Читайте також: Прибутки рф можуть перевищити минулорічні, якщо не запровадити ембарго на енергоносіїЄрмак

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Наразі в Брюсселі розробляється шостий пакет санкцій за агресію рф проти України, які можуть бути введені наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-