Санкції проти росії мають бути нищівними для курсу рубля - Моравецький

Санкції проти росії мають бути нищівними для курсу рубля - Моравецький

Укрінформ
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що санкції проти росії на сьогодні є заслабкими; щоб зупинити російську агресію, вони мають бути нищівними.

Про це він заявив у суботу на пресконференції у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

Глава польського уряду зазначив, що попереджав раніше європейських лідерів, що санкції, які запроваджуються проти росії, є недостатніми.

“Я це говорив і тоді, і зараз: санкції є заслабкими. Погляньте на курс рубля, що діється з російською економікою зараз - не діється нічого особливого. Вона потерпатиме, але у подальшій перспективі, а не зараз. Натомість в Україні дії потрібні тут і зараз. Для того щоб російські війська вийшли з України, необхідні нищівні, дуже сильні санкції, набагато сильніші, ніж ті, які нам донині вдалося запровадити”, - підкреслив Моравецький.

Читайте також: Шмигаль обговорив із радником Байдена підтримку України та санкції проти росії

Він додав, що Польща працює над тим, щоб бути серед країн, які активно переконують партнерів у Західній Європі діяти “швидше, сильніше і більше заради вільної України”.

Прем'єр-міністр РП критично висловився стосовно позицій Німеччини та Угорщини у контексті санкцій проти рф і купівлі російських енергоносіїв.

“Ми рішуче налаштовані щодо найбільш радикальних дій у контексті відмови від російських енергоносіїв. Тому переконати німців є абсолютно ключовим питанням. Обурення викликає також позиція інших країн, наприклад Угорщини, яка у цій справі також висловлюється стримано, вона гальмує цей процес”, - підкреслив глава польського уряду.

На його переконання, якби Берлін наважився на такі рішучі кроки, то це була би “абсолютно ключова зміна у припиненні фінансування путіна, кремля і всіх злочинних можливостей (росії – ред.), які, на жаль, все ще зберігаються”.

Як повідомлялося, керівник офісу Президента Андрій Єрмак заявляв, що Україна наполягає на повному ембарго на російську нафту і газ, інакше прибутки росії від експорту енергоносіїв перевищать минулорічні надходження.

Читайте також: У РНБО розвіяли міф російської пропаганди про «недіючі» санкції

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

ЄС, США, Велика Британія та інші країни запровадили і продовжують посилювати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-