У РНБО розвіяли міф російської пропаганди про «недіючі» санкції

У РНБО розвіяли міф російської пропаганди про «недіючі» санкції

Укрінформ
Месидж російської пропаганди про «недіючі» західні санкції та користь для імпортозаміщення є міфом.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що росія вже стала найбільш підсанкційною країною світу, проти неї запроваджено більше санкцій, ніж проти Північної Кореї та Ірану.

Читайте також: Моравецький: Проти рф потрібні нові, реальні санкції – старі не діють

«Поки що проти окупантів запровадили фінансові і торгівельні санкції, які вже відчув кожен, хто позбувся роботи, не може купити валюту та купує продукти в 3-4 рази дорожче, ніж до «спецоперації», - зазначили у ЦПД.

Водночас зауважується, що для імпортозаміщення всього санкційного і забороненого росії потрібно побудувати копію загальної світової економіки, але за рахунок власних сил.

Читайте також: «Ці організації не спрацювали»: Резніков вважає, що Радбез ООН та ОБСЄ потрібно замінити

«Ще більше «вжатися» доведеться при 6-му санкційному пакеті, який можуть затвердити вже наступного тижня. Там є згадка про спеціальний механізм нафтового ембарго росії, який не призведе до дефіциту і зростання ринкових цін на нафту та зрештою ще більше послабить путіна», - зауважили у ЦПД.

Читайте також: ЄС не може запровадити негайне ембарго на російські енергоносії – Бербок

Як повідомлялося, у Брюсселі готується шостий пакет санкцій, у якому міститимуться положення стосовно енергоімпорту з рф. Він може бути схвалений наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-