ЄС готує проти Росії санкції, які змусять її піти на поступки - віцепрезидент Єврокомісії

ЄС готує проти Росії санкції, які змусять її піти на поступки - віцепрезидент Єврокомісії

Укрінформ
Пакет масштабних санкцій, які Європейський Союз розробляє для стримування Росії від подальшої агресії проти України, стосуватиметься як персоналій, так і економічних, торговельних і фінансових відносин.

Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс після зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Домбровскіс констатував, що Росія продовжує накопичувати війська на кордоні з Україною та в окупованому Криму, і ця ситуація стосується не тільки України, а й ЄС, оскільки РФ підриває ключові принципи безпеки. У цьому контексті він запевнив, що ЄС, НАТО і США будуть продовжувати підтримку України, щоб спонукати Росію до деескалації ситуації.

Читайте також: Шмигаль обговорив з єврокомісаром Домбровскісом санкції проти РФ та допомогу Україні

«Ми хочемо надіслати Росії чіткий меседж: якщо буде подальша агресія, то ми зі свого боку будемо запроваджувати масштабні політичні та економічні санкції. В розпорядженні ЄС є два важелі - дипломатія і стримування. Ми будемо працювати по обох напрямках, але якщо дипломатії не буде достатньо, тоді ми разом з партнерами будемо запроваджувати санкції такого масштабу і сили, які змусять агресора піти на поступки», - сказав Домбровскіс.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, віцепрезидент Єврокомісії зазначив, що пакет санкцій розробляється, тому він не може повідомити деталей.

«Вони торкатимуться як персоналій, так і економічних, торговельних і фінансових моментів. Оскільки робота ще триває, а також є певні застереження, щоб не говорити заздалегідь, якими вони будуть, я утримаюсь від деталізації, але можу запевнити вас, що санкції будуть масштбаними», - запевнив Домбровскіс.

Читайте також: Макрофінансова допомога ЄС Україні є сигналом інвесторам, що немає чого лякатися - Домбровскіс

Як повідомлялося, єврокомісар Валдіс Домбровскіс у понеділок, 31 січня, перебуває з візитом в Києві.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-