Макрофінансова допомога ЄС Україні є сигналом інвесторам, що немає чого лякатися - Домбровскіс

Макрофінансова допомога ЄС Україні є сигналом інвесторам, що немає чого лякатися - Домбровскіс

Укрінформ
Надання Україні Європейською комісією екстреної макрофінансової допомоги в сумі €1,2 мільярда має стати сигналом для інвесторів, що немає причин виводити кошти з України, треба бути впевненими та спокійними.

Про це сказав віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс після зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Домбровскіс запевнив, що ЄС продовжуватиме підтримку України як у найближчій, так і в середньостроковій перспективі.

«Саме з цією метою завтра буде підписано рішення про надання Україні екстреної макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро… Ця макрофінансова підтримка – це також сигнал інвесторам, які виходять з України, аби запевнити їх у тому, що ЄС, незважаючи на накопичення військової сили на кордонах України, на агресивну риторику та агресивні дії Росії, залишається тут як підтримуючий фактор України. Це сигнал для інвесторів, що нема чого лякатися, треба бути впевненими та спокійними», - сказав Домбровскіс.

Читайте також: Уряд очікує на перегляд програми з МВФ у лютому – Шмигаль

Як повідомлялося, 24 січня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

Єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Олівер Варгеї під час візиту до Києва заявив, що Європейський Союз планує якнайшвидше надати Україні перший транш макрофінансової допомоги.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-