Разумков про своє ймовірне відкликання: Затримувати процес не буду

Разумков про своє ймовірне відкликання: Затримувати процес не буду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не буде затримувати процес свого відкликання і запустив його згідно з Регламентом, але деякі народні депутати бажають, щоб це відбулося "швидко та гарно".

Про це спікер заявив на пленарному засіданні ВР перед розглядом питання про відсторонення його від ведення засідань на два дні, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо є бажання змінити Голову Верховної Ради, я сказав: затримувати цей процес не буду. Одразу надійшли листи - ми їх видали. Вчора отримали заяву від Давида Георгійовича (Арахамії - ред.) про запуск процедури, одразу вона була, згідно з Регламентом, запущена. Але я думаю, що не всіх це влаштовує: треба швидко та гарно", - сказав Разумков.

Читайте також: Разумкова відсторонили від ведення засідань Ради

Він зауважив, що посада є для нього лише інструментом.

"Добре, ви можете робити все, що вам заманеться в цій залі. Але я хочу всім сказати: для мене посада не важить нічого, це інструмент. Дивіться, я і без посади зможу реалізувати все те, що ми обіцяли в 2019 році. І, впевнений, що в цьому залі також вистачить людей, які будуть це робити в подальшому", - наголосив очільник парламенту.

Він додав: "Якщо ти не хочеш піти по закону, ніхто тебе не примусить окрім закону, рано чи пізно".

Читайте також: Разумков передав право вести засідання Ради Стефанчуку

"Два роки ми в цьому залі працювали так, щоб все ж таки закон був один для всіх. Далі можна рухатися двома шляхами: можна йти по закону або за політичною доцільністю. Я сьогодні бачу, що відбувається в залі, і якщо є бажання іти по-іншому, аніж по закону, - це право народних депутатів. Я нікого не буду переконувати. Усі в цьому залі дорослі розумні люди", - зазначив Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, народні депутати від фракції "Слуга народу" під час виїзного засідання політсили у Трускавці вирішили у понеділок, 4 жовтня, розпочати процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко висловив думку, що голосування за відкликання Дмитра Разумкова може відбутися і на цьому пленарному тижні (з 5 по 8 жовтня).

Читайте також: Кадрову ротацію в Кабміні поставили «на паузу» - депутат

Разумков на брифінгу 4 жовтня зауважив, що не буде затягувати процес розгляду цього питання, однак наголосив, що здійснити це на тижні з 5 по 8 жовтня неможливо згідно з термінами, передбаченими Регламентом.

Головною кандидатурою на посаду очільника українського парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно звернувся до народних депутатів від парламентської фракції "Слуга народу" із запрошенням на зустріч для обговорення своєї "незадовільної" роботи. Пізніше він заявив, що парламентська фракція партії "Слуга народу" відмовилася зустрічатися з ним, щоб обговорити питання відкликання з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-