Разумков передав право вести засідання Ради Стефанчуку

Разумков передав право вести засідання Ради Стефанчуку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков передав право ведення пленарного засідання парламенту на час розгляду питання про своє відсторонення від ведення двох засідань.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не можу вести це питання, у мене є конфлікт інтересів. Я вимушений його передати першому заступнику Голови Верховної Ради Стефанчуку Руслану Олексійовичу», - сказав ​Разумков.

Голова ВР також повідомив, що ініціаторами процедури його відсторонення стали члени фракцій "Слуга народу" і депутатських груп "Довіра" і "Партія "За ​майбутнє".

Читайте також: Разумков відкрив засідання Ради

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, народні депутати від фракції "Слуга народу" під час виїзного засідання політсили у Трускавці вирішили у понеділок, 4 жовтня, розпочати процедуру відкликання Дмитра Разумкова ​з посади Голови Верховної Ради.

Голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко висловив думку, що голосування за відкликання Дмитра Разумкова може відбутися і на цьому пленарному тижні (з 5 по 8 жовтня).

Разумков на брифінгу 4 жовтня зауважив, що не буде затягувати процес розгляду цього питання, однак наголосив, що здійснити це на тижні з 5 по 8 жовтня неможливо згідно з термінами, передбаченими Регламентом.

Головною кандидатурою на посаду очільника українського парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно звернувся до народних депутатів від парламентської фракції "Слуга народу" із запрошенням на зустріч для обговорення своєї "незадовільної" роботи.

Дмитро Разумков заявив, що парламентська фракція партії "Слуга народу" відмовилася зустрічатися з ним, щоб обговорити питання відкликання з ​посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-