Відкликання Разумкова Рада може розглянути вже цього тижня

Відкликання Разумкова Рада може розглянути вже цього тижня

Укрінформ
Голосування за відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради може відбутися цього пленарного тижня.

Таку думку висловив голова партії "Слуга народу", перший заступник голови її парламентської фракції Олександр Корнієнко на брифінгу у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що якщо зараз ми будемо просуватися в межах Регламенту без апаратних "шпиньок", то ми можемо на цьому тижні це питання вирішити", - сказав депутат.

Корнієнко зауважив, що питання відкликання спікера не може бути розглянуте на позачерговому засіданні парламенту.

Коментуючи норми Регламенту щодо строків розгляду питання про відкликання Голови ВР, політик сказав, що верифікація підписів депутатів під ініціативою може зайняти пів дня.

Читайте також: Разумков каже, що за законом його не можуть позбавити мандата

"Тобто, якщо ми протягом кількох годин, півтори години, спрямуємо листи до Голови Верховної Ради, згідно з Регламентом, до вечора, якщо ці підписи будуть верифіковані, на наступний день, завтра, маємо розглянути так зване питання про питання. Тобто, обговорити процедуру і коли буде відбуватися це засідання", - зазначив депутат.

Він зауважив, що таке засідання може відбутися "протягом будь-якого часу, просто на наступний день, але не пізніше, ніж за 10 днів".

Читайте також: За відкликання Разумкова «слуги» зібрали близько 190 підписів – Корнієнко

"Є певний строк щодо двох днів на підготовку звіту Голови Верховної Ради, але цей строк не обмежує можливість розгляду... Тобто, якщо ми призначаємо на розгляд питання за п'ять днів, то за три дні він має дати звіт. Але якщо ми призначаємо за один день, то не зрозуміло, чи є це обмеженням. Це не є обмеженням, на нашу думку", - сказав Корнієнко.

Він також нагадав, що в межах розгляду питання про відкликання Голови ВР має бути підготовлений звіт голови Рахункової палати. "Ми з ними провели попередні консультації. Там взагалі строки дуже довгі - місяць, півтора. Я думаю, що це уже буде в робочому порядку, і він теж не є обов'язковим для голосування", - сказав Корнієнко.

Читайте також: Зеленський назвав головну помилку Разумкова

Народних депутатів від "Слуги народу", які не підтримують відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради, поки не збираються виключати з фракції, однак вважають, що вони мають іти іншим політичним шляхом.

"Я думаю, що якщо публічно депутати готові сказати, що вони йдуть своїм шляхом, і є якась інша конструкція ідеологічна, про що ми бачимо натяки зараз з боку нашого колишнього голови партії (Дмитра Разумкова - ред.), то, мабуть, чесно було б визначатися і йти іншим політичним шляхом", - сказав Корнієнко.

Він додав, що виключати їх із фракції поки не збираються, "таких думок поки немає".

Читайте також: Разумков заявив, що підпише закон про олігархів – коли надійде «коректний текст»

Водночас голова партії зауважив, що на порядку денному фракції наразі стоїть питання про виключення з фракції Людмили Буймістер, яка голосувала проти закону про олігархів.

Водночас сам Дмитро Разумков заявив, що розглянути питання відкликання його з посади Голови Верховної Ради на поточному пленарному тижні неможливо.

"Тому що навіть якщо сьогодні прийдуть підписні (листи - ред.), то фізично провести аудит Рахункової палати по кошторису і підготувати звіт голови до кінця тижня, роздати його не пізніше, як за два дні до розгляду питання на засіданні Верховної Ради, об'єктивно неможливо", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня під час дводенного виїзного засідання у Трускавці зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Читайте також: Голови комітетів пішли з Погоджувальної ради через незгоду із Разумковим – депутат

За словами речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, народні депутати вирішили у понеділок, 4 жовтня, розпочати процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови ВР.

Головною кандидатурою на посаду очільника парламенту є перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно запросив народних депутатів з фракції "Слуги народу" на зустріч для обговорення своєї роботи.

4 жовтня спікер заявив, що фракція "СН" відмовилася зустрічатися з ним, щоб обговорити питання відкликання його з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-