Разумков каже, що за законом його не можуть позбавити мандата

Разумков каже, що за законом його не можуть позбавити мандата

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що згідно з законом його не можуть позбавити депутатського мандата, якщо він не увійде до фракції "Слуга народу" в разі відкликання з посади Голови ВР.

Про це спікер заявив на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Згідно із законом - ні. А так, у нас різне буває", - відповів Разумков на запитання, чи можуть його позбавити депутатського мандата, якщо він не увійде до фракції "Слуга народу" в разі відкликання з посади Голови ВР.

Водночас на запитання, чи планує він у разі відкликання входити у фракцію "СН", за списками партії якої він був обраний народним депутатом, Разумков відповів: "Якщо я буду відкликаний з посади, будемо вирішувати всі суперечності. Станом на сьогодні суперечностей немає. Я - Голова Верховної Ради, позафракційний".

Читайте також: За відкликання Разумкова «слуги» зібрали близько 190 підписів – Корнієнко

Він наголосив, що буде діяти в межах чинного законодавства, Регламенту і Конституції.

Голова партії, перший заступник голови однойменної парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко не впевнений, що народні депутати підтримають входження Дмитра Разумкова до складу фракції "СН" у разі його відкликання з посади Голови Верховної Ради.

"Фракція буде розглядати. 70% на 30% буде ухвалювати рішення. Я думаю, що після того всього, що ми чуємо в свою адресу за останні два тижні, я на місці колег точно не голосував би "за"… Не впевнений, що фракція це підтримає, але заяву ми розглянемо в робочому порядку", – сказав парламентарій.

Читайте також: Разумков не планує збирати підписи за імпічмент Зеленського

Коментуючи імовірність позбавлення Разумкова депутатського мандату, Корнієнко зауважив, що обговорення цього питання варто відкладати "на потім". За його словами, відповідне рішення ухвалюється на з‘їзді партії, а "наступним кроком є позиція Центральної виборчої комісії".

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, народні депутати із фракції "Слуга народу" під час виїзного засідання політсили у Трускавці вирішили у понеділок, 4 жовтня, розпочати процедуру відкликання Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Головною кандидатурою на посаду очільника українського парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Читайте також: Зеленський назвав головну помилку Разумкова

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно звернувся до народних депутатів із парламентської фракції "Слуга народу" із запрошенням на зустріч для обговорення своєї "незадовільної" роботи. Пізніше Разумков заявив, що фракція партії "Слуга народу" відмовилася зустрічатися з ним, щоб обговорити питання відкликання з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-