У МЗС нагадали послу Грузії про права Саакашвілі

У МЗС нагадали послу Грузії про права Саакашвілі

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України наголошують на необхідності повного дотримання законних прав та інтересів затриманого у Грузії експрезидента цєї країни Міхеіла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ з посиланням на МЗС, про це заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар сказав під час прийняття копій вірчих грамот від новопризначеного посла Грузії в Україні Георгія Закарашвілі.  

Сторони обговорили актуальні питання відносин України та Грузії, регіональну безпеку. Вони підтвердили необхідність посилення взаємодії задля протидії спільним безпековим викликам.

Читайте також: Український консул відвідала Саакашвілі у в'язниці – МЗС

"Боднар порушив питання про затримання в Грузії громадянина України Міхеіла Саакашвілі, наголосив на необхідності повного дотримання його законних прав та інтересів", - ідеться у повідомленні.

Він подякував грузинській стороні за надання дозволу на відвідання 4 жовтня Саакашвілі українським консулом для надання консульської і правової допомоги.

Закарашвілі запевнив у готовності докласти максимальних зусиль для активного розвитку двостороннього співробітництва, поінформував про обставини та підстави затримання Саакашвілі у Грузії.

Читайте також: Грузія не має наміру передавати Саакашвілі Україні

Як повідомляв Укрінформ, вранці 1 жовтня Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі.

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Читайте також: Саакашвілі назвав умову для припинення голодування

Саакашвілі був Президентом Грузії у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році виїхав із країни. Після цього проти нього порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення.

Читайте також: Саакашвілі написав листа Зеленському

У 2015 році Саакашвілі був позбавлений грузинського громадянства і є громадянином України. Нині він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв посприяти звільненню Саакашвілі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-