Грузія не має наміру передавати Саакашвілі Україні

Грузія не має наміру передавати Саакашвілі Україні

Укрінформ
Влада Грузія не має наміру передавати українській стороні заарештованого експрезидента країни Міхеїла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це заявила віце-прем'єр, міністр культури, спорту і молоді країни Тея Цулукіані, повідомляє Новини-Грузія.

«Екстрадиція в Україну з Грузії відбувається лише в тому разі, коли людина, видачу якої вимагає інша сторона, там притягнута до кримінальної відповідальності. Я не думаю, принаймні не знаю, щоб Саакашвілі був притягнутий до кримінальної відповідальності в Україні. Тому розмови про екстрадицію є правовим безглуздям, тобто нонсенсом», - сказала вона.

Цулукіані, яка в 2012-2020 роках була міністром юстиції Грузії, заявляє, що правових підстав для екстрадиції Саакашвілі в Україну не існує.

Читайте також: «Свободу Міші»: у Грузії анонсували перші акції на підтримку Саакашвілі

Вона також виключає, що Саакашвілі передадуть Києву для того, щоб він відбув в Україні тюремний строк, до якого його засудив грузинський суд.

«Якщо ми говоримо про те, щоб передати Саакашвілі Україні, щоб він відсидів тюремний строк, який йому присудив грузинський суд, в Україні, то у нас немає ніякого бажання. Немає жодної правової доцільності для цього», - зазначила Цулукіані.

Читайте також: Власнику квартири, в якій затримали Саакашвілі, висунули обвинувачення

Як повідомляв Укрінформ, вранці в п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що знаходиться в Батумі.

Увечері того самого дня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня. У свою чергу експрезидент оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах в 2013 році він залишив країну. На батьківщині проти нього порушили ряд кримінальних справ, за деякими він був заочно засуджений до ув'язнення.

Читайте також: ЗМІ розповіли, як Саакашвілі міг потрапити до Грузії

У 2015 році Саакашвілі позбавили грузинського громадянства, і вже майже шість років він є громадянином України. Зараз він очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-