«Свободу Міші»: у Грузії анонсували перші акції на підтримку Саакашвілі

«Свободу Міші»: у Грузії анонсували перші акції на підтримку Саакашвілі

Укрінформ
У партії Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух» анонсували акцію з вимогою звільнити експрезидента Грузії з в'язниці.

Про це повідомляє портал «Новости Грузия», передає Укрінформ.

Інформацію про акцію поширює у Фейсбуці голова ЄНР Ніка Мелія.

«Мітинг під назвою «Свободу Міші» розпочнеться о 15:00 біля пенітенціарної установи №12 у місті Руставі (30 км від Тбілісі), куди був поміщений Саакашвілі після затримання 1 жовтня. Яким саме буде формат акції, Мелія не уточнив», - ідеться в повідомленні.

Про проведення ще однієї акції на підтримку Саакашвілі оголосили активісти руху «Сакартвелоствіс» («Для Грузії»). Вони очікують на приїзд прихильників експрезидент з регіонів.

 «Завтра о 18:00 зберемося біля Руставської в'язниці. З усією Грузії поїдемо на власних автомобілях», - оголосили організатори в соцмережах.

Читайте також: ЗМІ розповіли, як Саакашвілі міг потрапити до Грузії

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває у Батумі.

Увечері того ж дня голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня. Своєю чергою експрезидент оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Читайте також: Дізнавшись про арешт Саакашвілі, його мати і син приїхали до Грузії

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах у 2013 році він залишив країну. На батьківщині проти нього порушили низку кримінальних справ, за деякими він був заочно засуджений до ув'язнення.

У 2015 році Саакашвілі позбавили грузинського громадянства, і вже майже шість років він є громадянином України. Наразі він очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-