МВС Грузії показало, як затримували Саакашвілі

МВС Грузії показало, як затримували Саакашвілі

Відео
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Грузії поширило кадри затримання третього президента країни Михеїла Саакашвілі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Новини-Грузії.

Судячи з відео, арешт відбувся після сьомої години вечора. Знято воно біля 12-ї пенітенціарної установи в Руставі. На кадрах видно, як співробітники МВС супроводжують екс-президента від поліцейської машини до входу у в'язницю. Сам Саакашвілі виглядає спокійним і посміхається.

Як повідомлялося, Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в Тбілісі, незабаром після свого повернення на батьківщину вперше за вісім років. Офіційно про затримання повідомив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі на брифінгу. Сам Саакашвілі перед арештом встиг записати відеозвернення, в якому заявив, що був готовий до подібного розвитку подій і нічого не боїться.

Читайте також: Саакашвілі перед затриманням звернувся до своїх прихильників

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах в 2013 році він залишив країну. Після чого проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений на тюремні терміни.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і вже майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Фото: Новини-Грузії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-