Саакашвілі перед затриманням звернувся до своїх прихильників

Саакашвілі перед затриманням звернувся до своїх прихильників

Відео
Укрінформ
Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який оголосив 1 жовтня про своє повернення на батьківщину, звернувся до прихильників за кілька хвилин до затримання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Новини-Грузія з посиланням на відеозвернення Саакашвілі грузинською мовою в Фейсбуці.

«Можливо, зараз мене затримають у Тбілісі, проте знайте, що ми боротимемося до останнього. Ми всі збираємося, дуже багато людей виходить на вулицю, і ми остаточно перемагаємо на цих виборах», - говорить Саакашвілі у зверненні.

Дещо пізніше на сторінці з'явилося ще одне звернення - відео, записане на балконі. «З великою ймовірністю зараз мене затримають у Тбілісі, проте я повинен сказати, щоб ви нічого не боялися. Прийдіть завтра на вибори, проголосуйте і 3-го всі разом відсвяткуємо перемогу... Я дуже стійкий і впевнений. Я приїхав для того, щоб допомогти вам. Іншого вибору в нас не було. Я нічого не боюся і ви не бійтеся», - заявив він у цьому зверненні.

Як повідомлялося, третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повернувся на батьківщину незадовго до муніципальних виборів, призначених на 2 жовтня. Вранці він поширив кілька відеозвернень, записаних у чорноморському місті Батумі.

Пізніше в МВС Грузії заявили, що Саакашвілі не залишав Україну й, відповідно, не перетинав держкордон країни.

Читайте також: Зеленський занепокоєний новинами про затримання Саакашвілі у Грузії – Никифоров

Однак увечері 1 жовтня прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив на брифінгу про затримання Саакашвілі.

За даними ЗМІ, Саакашвілі перевели до в'язниці міста Руставі неподалік Тбілісі. На місці мобілізовано спецпризначенців та встановлено металеві огорожі. Найближчим часом експрезидента має відвідати омбудсмен Ніно Ломджарія.

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на чергових виборах у 2013 році він залишив країну. Після чого проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений до ув'язнення. У 2015 році він втратив грузинське громадянство і вже майже шість років є громадянином України.

Читайте також: Затримання Саакашвілі: МЗС запросило посла Грузії

Влада Грузії неодноразово підкреслювала, що експрезидент оголошений у внутрішньодержавний розшук і буде заарештований відразу після повернення на батьківщину. Анонсуючи свій приїзд до виборів 2 жовтня, Саакашвілі підкреслив, що не боїться затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-